יום שלישי, 31 במאי 2011

סדנה להכנת מומו

שלשום נתקלנו במקום קטן ומקסים, שפרסם מודעה על סדנאות מומו. החלטנו שיהיה נחמד אם קצת נתפצל, וכל הורה ילך עם ילד אחד לפעילות מיוחדת. אז אלעד ויהל הלכו לרכב על סוס ועברו גם חוויות נוספות (עליהן נספר אולי בהמשך), גוני ואני הלכנו לסדנת מומו והיה לנו כייף גדול. אנשים מקסימים, יחס אדיב ונדיב, פשוט כייף!
הנה הכתובות (אם תגיעו לאזור)
Nawang's Restaurant
Robertson Road
Call: 9733005338/9775458121

והנה המתכון למומו -
כמות ל60 מומו
250 גרם קמח לבן
מים בטמפרטורת החדר
לשים קצת מים וללוש. כל פעם להוסיף עוד, עד שמתקבל בצק אחיד, בין רך לקשה.
שמים בתוך שקית ניילון לחצי שעה, לא בתוך מקרר - אז הבצק ניהיה אלסטי וטוב לעבודה.
 ירקות למילוי:
כרוב אחד - לחתוך קודם כל לרצועות ואחר כך לקוביות קטנות.
בצל - שלושה.
שורש ג׳ינג׳ר -  אחד, לגרד במגרדת.
גזר קטן - לגרד במגרדת.
אם עושים מומו בשרי - שמים אותה כמות של בצל ובשר, ושורש ג׳ינג׳ר אחד. לא צריך לשים שומן צמחי.
למומו צמחוני ניתן להוסיף קצת גבינה צהובה, גרעיני אפונה ירוקה.
ניתן גם למלא בשוקולד (המצאה של גוני) ופירות.
תבלינים: מלח לפי הטעם, מונוסודיום קצת, שומן ירקות חתיכה קטנה / חמאה מומסת (5 כפות) ולערבב הכל ביחד.
 עושים נחש מהבצק, וחותכים לחתיכות קטנות. יוצרים כדורים קטנים.
משמנים סיר אידוי בשמן סויה.
מרדדים לעיגולי בצק דקים בקוטר של כשישה סנטימטר.
ממלאים - שמים ירקות, מקפלים לחצי ולוחצים לסגירה, תוך כדי יצירת קפלים קטנים. ליצור מהכיסון צורה של חצי ירח. ללחוץ חזק בחיבור כדי שלא ייפתח בתהליך האידוי.
מניחים בסיר האידוי במרווחים קטנים (סיר המורכב משלוש שכבות של סירים עם תחתית מחוררת, ושכבה אחת שנראית כמו סיר רגיל קצת שטוח, בה שמים את המים + ירקות, כלמעלה כמובן יש מכסה כדי שהכיסנים יתבשלו באדים).
זמן בישול - צמחוני- 15 דקות, בשרי - 25 דקות.
אם רוצים לטגן - קודם כל מאדים,  ולאחר מכן  שמים בשמן רותח  עד שמשחים.
ניתן לשים במי האדוי ירקות ירוקים, עגבנייה חתוכה, בצל,  אפונה ירוקה... במומו בשרי - עצם וקצת ג׳ינג׳ר, וככה כשהמומו מוכן- יש גם מרק בצד.
מתחילים לאדות את המומו במים שכבר הורתחו.
* אני הייתי ממירה את הקמח הלבן בקמח מלא / כוסמין - נראה לי שיכול לצאת מעולה גם ככה. שווה ניסיון.
בתאבון - מחכים לתגובות.
גוני וענבל

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה